Tietokoneen vaihto – Roihahdus

Tämä artikkeli on kirjoitettu yrityksen Roihahdus suostumuksella. Roihahdusta luotsaa hyvinvointivalmentaja Päivi Roiha ja yritys palvelee asiakkaitaan Tampereella ja sen lähikunnissa.

Yrittäjäkollega Päivi nakkasi minua sähköisellä postikirjeellä, jossa hän kertoi, että oli harkinnut jo pidempään uuden tietokoneen hankintaa. Vanha työkannettava oli jo pidempään kenkkuillut ja kaatuillut kesken työnteon, joten luotettavuus alkoi olemaan hataralla pohjalla. Myllyä oli myös käyty näyttämässä huollossa, joten oljenkorret alkoivat olla vähissä. Nyt oli siis aika vaihtaa kone tuoreempaan yksilöön ja minulta pyydettiin mielipidettä uudesta koneesta.

Otin konsultaatiokeikan innosta soikeana vastaan ja tiedustelin uudelta asiakkaaltani raamit, minkä sisään uuden työjuhdan olisi hyvä sopia. Koska käyttökohde oli kevyt toimistotyö ja raskaimmat ohjelmistot olivat Microsoft Office 365, otin tavoitteeksi metsästää mahdollisimman pitkällä elinkaarella varustetun yksilön. Annetun hintapisteen ympäriltä valikoin kolme mielestäni sopivinta kandidaattia ja rakensin konsultaatiopohjan, missä tietokoneiden vahvuudet ja heikkoudet on ilmaistuna selkeästi. Konsultaatiossa on myös arvioitu elinkaarihinta, missä aparaatin hinta jyvitetään sen potentiaaliseen elinkaareen, jotta saadaan todellisempi kuva laitteen hintalaatusuhteesta. Lisäsin myös konsultaatioon omien palveluideni hinnat siltä varalta, että asiakkaan tekisi mieli saada tietokoneen vaihto palveluna. Konsultaatiodokumentista tuli nätti kuin sika pienenä, joten painoin hyvällä omatunnolla lähetä.

Päivi arvosti konsultaation selkeyttä sen verran, että päätti ottaa riskin ja tilata Digiasteelta myös tietokoneen vaihto -palvelun. Kun olin saanut pompittua innosta ja ryhdistäydyttyä, valmistauduin henkisesti tulevaan koitokseen. Haluan näissä töissä aina varmistua kahdesta asiasta. Siitä, että tietokone suoriutuu annetuista tehtävistä mahdollisimman tehokkaasti ja pitkään ja siitä, että asiakas saa hänen tarpeisiinsa räätälöidyn tietokoneen.

Ensimmäinen tavoite saavutetaan jo käyttöönottovaiheen jälkeen suoritettavalla yksityiskohtaisemmalla tietokoneen läpikäynnillä, mikä sisältää turhien täyteohjelmistojen nitistämisen ja käyttöjärjestelmän turhien ominaisuuksien pois kytkemisen. Mitä yksinkertaisempana kokoonpano pysyy, sitä varmemmin se toimii. Kun pohja on valmis, voidaan aloittaa omien täytteiden lisääminen, eli asiakkaan sovellusten asennus ja tiedostojen siirtäminen vanhalta tietokoneelta.

Roihahduksen uuden tietokoneen lopullinen kokoonpano pysyi yksinkertaisena kiitos vähäisten perusohjelmistojen ja jo aiemmin käyttöönotetun pilvipalvelun. Pilvipalvelun tehokkuutta saatiin ruuvattua vielä paremmaksi lisäämällä pikakuvakkeita tärkeimpiin kansioihin, jolloin tiedostot siirtyvät automaattisesti oikeaan paikkaan ilman, että asiakkaalle tuttu workflow koki muutosta.

Jotta tärkeä itsekritiikki toteutuu, käydään läpi myös tulevaisuuden keikkojen kehityskohteet. Jatkossa haluan esitellä asiakkaalle vaihtoehtona myös käytettyä tietokonetta, koska niiden markkina kasvaa kasvamistaan ja ne harvoin kalpenevat uuden rinnalla. Myös tällä hetkellä ikävä epidemiatilanne vaatii jatkossa huomiota kasvomaskien ja hyvän desinfioinnin merkeissä. Näistä aiheista lisää tulevaisuudessa.

PS. Lisätietoa tietokoneen vaihto -palvelusta löydät täältä.


Anonymisoitu versio konsultaatiopohjasta

Keskustelu aiheesta:

Ota yhteyttä!

Evästeitä havaittu! Käytämme evästeitä vain sivuston analysointiin ja kehitykseen, eikä dataa jaeta kolmansille osapuolille.